Slagtoftavägen 16 - Hörby
0415 15252 - 0733 200630 - christer@jicmaskin.com
Trimmer
STIHL utvecklade sin första röjsåg redan på 1950-talet som då kallades för 'motorlie'. Men det är först på senare år som trimmerns och röjsågens användbarhet upptäckts på allvar. När är då en trimmer det bästa valet och när behövs en röjsåg?

De lätta trimrarna från STIHL tar vid överallt där gräsklipparen går bet, t.ex. längs murar, rabatter och staket, runt träd och buskar. Utrustade med den riktiga skärutrustningen klipper de också utan problem mindre gräsytor.

STIHLs eltrimrar finputsar effektivt gräsmattans kanter, runt buskar, rabatter, murar och andra hinder. De tar också utan problem mindre gräsytor där gräsklipparen går bet. De tystgående motorerna och eldriften gör dem optimala för tätbebyggda eller ljudkänsliga områden. De minsta modellerna STIHL FSE 31 och FSE 41 är perfekta till finputsning och kanttrimning. De starkare modellerna FSE 71 och FSE 81 lämpar sig för de lite tuffare uppgifterna och trimning av hela gräsytor.

STIHLs starka trimrar gör rent hus med ogräs och sly. De tar vid där gräsklipparen går bet, i otillgänglig terräng eller röjer större kuperade gräsytor. Utmärkande för dessa maskiner är det raka riggröret och inställbara styret. De kan utrustas både med trimmerhuvud och metallverktyg, allt efter arbetsuppgift.