Slagtoftavägen 16 - Hörby
0415 15252 - 0733 200630 - christer@jicmaskin.com
Gräsklippare
VIKING har ett av Europas bredaste sortiment med en mycket särpräglad design. Denna design har VIKING fått flera utmärkelser för. Kvalitet till ett riktigt pris, samt fokus på användaren och miljön är några faktorer som bidragit till VIKINGs succé. I sortimentet finns allt från batteri- och elklippare till stora professionella bensindrivna gräsklippare.
VIKINGs elgräsklippare kommer till sin rätt på mindre till medelstora gräsmattor där eluttaget finns nära till hands. De utmärker sig med sin moderna design, höga tillförlitlighet och användarvänlighet samt perfekta klippresultat och otroliga uppsamlingsförmåga. VIKING elgräsklippare finns i olika utförande, olika utrustning och olika effektklasser.
VIKINGs användarvänliga bensingräsklippare i 4 och 5 serien för medelstora gräsmattor finns för alla tänkbara behov, i olika effektklasser och utförande. Till exempel med drift, vårt innovativa Ready Start system (lättstartsystem) eller steglöst reglerbar hastighet (Vario). Med ett praktiskt Biokit görs dessa högeffektiva uppsamlarmaskiner enkelt om till effektiva bioklippare.
För dig som inte vill samla upp gräset är VIKING MB 2 R/RT det perfekta valet. Effektiva bioklippare som återför fukt och näring till gräsmattan. Perfekta för den mindre till medelstora gräsmattan. MB 3 RT är en riktig slalomspecialist på sina tre hjul och det riktiga valet på gräsmattor upp till 1500 kvm. MB 6 RH är en 3-hjulig höggräsklippare som gör processen kort med högt gräs. Den klipper effektivt på gräsytor upp till 2500 kvm.

Åkgräsklippare
VIKING har allt från åkbara klippare med mycket liten vändradie till stora professionella traktorer. De flesta levereras komplett med uppsamlare och CYCLON-konceptet för bästa möjliga klippresultat. Samtliga åkklippare har multiklippaggregat mitt under förarplatsen vilket ger bästa åtkomlighet längs kanter och rabatter. Multifunktionen gör att man kan använda dem både till klippning med uppsamlare, klippning med bakutkast och bioklippning.
På VIKINGs trädgårdstraktorer finns en lång rad fördelar, inte minst vad gäller ergonomi. Stort utrymme för benen och ett fjädrande säte som är inställbart för alla olika kroppslängder. Alla modeller har elstart – vrid om nyckeln och motorn är igång. Alla reglage sitter bekvämt inom räckhåll: Framåt- och bakåtdrift vid ratten, central klipphöjdsinställning, knivbroms och spak för tömning av gräsuppsamlaren. Helt nyutvecklad och unik omkoppling mellan framåt- och bakåtdrift och direktverkande styrning. Så här enkelt har det aldrig varit att köra och manövrera.

För stora och små
För våra minsta hjälpredor har vi några roliga leksaker på hjul. En tramptraktor för de riktigt små, en sparktraktor för de lite större barnen och en mycket stabil och bra skottkärra så att de riktigt kan hugga i.